torsdag 19 februari 2009

Finaldagen

Idag den sista dagen har alla stannat i land för att köpa lite souvenirer mm, utom Micke och Arne som kämpade om pokalen för årets största fisk.

Dagen har varit varm men vi börjar väl vänja oss nu för det har varit ganska skönt ändå. Vi har lärt oss nu det här med att pruta. Det fungerar ganska bra om man är två och dealar om flera saker samtidigt. Då kan priset sänkas rejält. Dessutom skall priset alltid handla om pesos och inte dollar som handlarna vill. Påslaget med dollar blir bara det ca 30% dyrare. Dessutom kan man med lite ansträngning pruta ytterligare ca en tredjedel på det kvarvarande priset i pesos.Nu har vi visserligen varit här vid den tid då det inte finns så manga turister här.

Vårat omdöme så här efter snart 11 dagar om Mexico och folket här i Zihuatanejo är att vänligare folk får man leta efter. De skräckhistorier om maffia, giftiga djur och rånare har vi inte sett till alls. Tvärtom har vi med vårt intresse för deras kultur och vanor kommit dem ganska nära. vi har fått fina tips om matställen till helt vansinnigt billiga priser. Sådana priser som andra turister aldrig har varit i närheten av.

Sista dagen i land

Micke och Arne som var ute på sjön har som vanligt haft en underbar dag. Fisket däremot har varit ganska trögt och inte förrän vid lunch fick de upp varsin "bonito" på ca 2,5 kg. Fiskarna kämpade men fighten var över efter ca tio minuter. Arnes fisk var den enda som kunde användas som levande agn och lottdragningen föll till Mickes favör.
När det bara var ca 2,5 timmar kvar innan båten skulle gå till baks till hamn hände något.


Micke tog det på målsnöret, en marlin på 85,2 kg

Tänk er in i situationen där tiden, bara för en sekund stannar till. Plötsligt med enorm kraft hugger det till utan att ytan krusas det minsta. Nu hade hugget blivit till en motstånd utan dess like. ungefär som om de skulle ha fått botten-napp ute i stilla havet. Det gick inte att rubba. Fiskeguiden skriker till micke, - "maybe a marlin" och det kaos som utbröt därefter kan ni bara tänka Er.
Det var en "Blue marlin" på 85 kg, dvs som du skulle ha fått en älgkalv på kroken. Fighten varade i nästan en timme för Micke. Arne som hjälpte till rättade Micke när han glömde att låta spöt jobba. Micke kunde bara svara krystat att det inte gick då motståndet var enormt.



Maten som den såg ut för några av oss

Efter all handskakning och gratulationer vandrade vi upp i bergen för att avnjuta en fantastisk måltid på "blue marlin" och "languster". Middagen var obeskrivligt god och stämningen på topp. Prispokalen utedelades till Micke med ett väl inövat tal av Axel. Våra guider under veckan gjorde oss sällskap.


Den efterföljande drinken

Efter middagen gick vi ut på byn och tog oss en gemensam drink.


En hälsning från oss alla

Vi avrundar vår 20-års resa med att gemensamt stolt posera framför den dröm vi har haft under så många år.

Tack alla Ni som har kommit med uppmuntrande ord på vägen.
Vi ses igen ...

onsdag 18 februari 2009

Slutspurten

Hela gänget har varit ute idag. Thomas, Göte, Lasse och Axel var ute med den stora off-shore båten. Micke, Arne, Jörgen och Ulf fiskade in-shore med "pangas".Det är verkligen tur att vi är här i februari. Solen är stekande het under dagen och värmen motsvarar en het julidag på Cypern. Åtminstone känns det så ute på havet.

Ganska lugn sjö har det varit i stort sett hela dagen. Vi har återigen sett valar, delfiner och hoppande "bonitos". På off-shore-båten såg de dessutom tre "sailfish" som simmade med fenorna som segel i ytan när de utmanade varandra.

Jörgen och Ulf har sett ett 25-tal hopp av "manta-raja", dvs manta-rockor av mindre storlek. De har haft några hugg och även tappat en "needle-fish" som såg hyfsat stor ut. Den ser ut som en svensk "näbbgädda" men väger betydligt mer, upp emot 10 kg är inte ovanligt. Ingen fisk ville däremot följa med upp i båten.

Thomas "sailfish" på ca 25 kg

På off-shore-båten kunde Thomas landa en "Sailfish" efter en hyfsad kamp på ca 10 minuter. Återsättningen av fisken tycktes gå bra till en början men det visade sig senare att fisken inte klarade sig. Fisken bärgades på nytt för att tas om hand. Någon filé tog grabbarna dessvärre inte med sig.

Mickes "Horrel" på ca 8 kg

Micke fick ett rejält hugg vid 11-tiden. En "Horrel" på ca 8 kg gav Micke en match som överraskade. Tydligen är fisken inte så smaklig enligt en av fiskeguiderna. Så fisken släpptes tillbaks efter fotografering.

Arnes "horrel" på ca 11 kg

Arne väntade till 12-tiden innan han slog till. En "Horrel" på ca 11 kg och kunde därmed ta båtrekordet från Micke. Även denna släpptes tillbaks efter fotografering.

Arne "laddar om" inför morgondagen

Nu verkar det som om Arne börjar bli trött efter allt fiske, eller kan det vara så att han "laddar om" inför morgondagen slutspurt. Vi får se vad han får i morgon tillsammans med Micke som är den enda som nu har chansen att utmana Arnes rekordfisk. Resten av gänget har nu fiskat färdigt och förbereder sig för hemresan.

"Blue marlin" på ca 75 kg

För två veckor sedan kunde någon här i byn få upp en "Blue-marlin", det storvilt som alla "djuphavsfiskare" suktar efter. Idag hade någon fått ytterligare en så vi åtminstone kunde få se en sådan i verkligheten.

tisdag 17 februari 2009

Off-shore

Idag stannade halva styrkan iland för att vila upp sig och handla lite. De passade även på att resa till Ixtapa. Det allmänna omdömet var att det nog var tur att vi hade åkt till Zihuatanejo då det inte var lika turistanpassat här.


Tidig måndagmorgon, på väg ut till havs

Idag åkte Micke, Jörgen, Ulf och Arne ut med familjen Vargas stora "off-shore" båt (Esturion II). Även den här morgonen var svalare än vi har varit van vid tidigare.Vi började med att fiska efter "bonitos" ganska direkt efter hamnens utlopp. De skulle vi ha som agn för de stora fiskar vi tänkte ta upp under dagen.

Båten kändes som en "finlandsfärja" jämfört med de "pangas" vi hade nyttjat tidigare. Det fanns en bekväm öppen "salong" som vi kunde sitta och prata i när vi inte var ute på aktern. Överhuvudtaget var det en mycket bekväm båt att åka med. Nu satte vi kurs västerut ca 25 nautiska mil (ca 4,5 mil) rakt ut i stilla havet.


Små lövtunna fiskar av för oss okänd art

Efter att ha fiskat ett tag upptäckte vi att det ena betet betedde sig konstigt vid ytan. När vi vevade in betet såg vi att två små fiskar av okänd typ satt fast på kroken. De såg ut som två små löv på en lövräfsa.


Ulfs "sailfish" på drygt 30 kg

Vid 11-tiden, som vi nu förstår är en bra huggtid här, högg det till för första gången under dagen. Ulf kunde nu kämpa med en "sailfish" av lite större modell, drygt 30 kg. Kampen varade i över 20 minuter med många hopp och rusningar. Efter att ha bordat fisken och fotograferat den kunde fisken släppas tillbaks oskadd. Våra fiskeguider vakade noga över fisken för att se att den återhämtade sig väl. Det här är viktigt för dem då just den här typen av fisk är viktig för deras fisketurism.


Arnes "sailfish" på drygt 30 kg

Efter lunch vid 13-tiden högg det igen. Ytterligare en "sailfish" som Arne hade äran att få kämpa mot. Arne som är erfaren som fiskare kunde ge fisken en rejäl match. Tyvärr blev det lite för tufft för fisken som inte kunde återsättas. Under tiden som Arne kämpade med fisken kom det en mindre havssköldpadda förbi och sånär krockade med båten.


Bambino tortuga

Eftersom Arnes fisk inte kunde sättas tillbaks så tog vi reda på fileerna (ca 15 kg) som vi lämnade över till restaurangen på vanligt manér. Vid 18-tiden hade de grillat och lagat till ännu en fantastisk måltid för hela styrkan. Nu blev det bara vi som hade fiskat som ville äta.
Vi fyra åt för nio personer då vi fick in en extra tallrik. Mycket mätta och nöjda betalade vi som vanligt en "spottstyver" för maten. Resten av fisken fick de på restaurangen.
Det är en underdrift att säga att de blev mycket glada.

måndag 16 februari 2009

Mexikansk hetta

Redan på väg ut ur hamnen mötte vi några valar. De dök ganska snart för att få vara i fred. Bara några hundra meter senare hoppade två stingrockor drygt 1 meter upp i luften och landade med ett rejält magplask. Tydligen gör de så för att slå bort parasiter. Det dröjde heller inte länge förrän vi även hade delfiner parallellt med båtarna. Naturen och djurlivet här ger stundtals en helt fantastisk upplevelse.

Morgonen var till en början förvånansvärt sval, nästan så vi frös lite. Senare under eftermiddagen skulle det visa sig att solen skulle bränna starkare än någonsin. Många av båtarna tvingades ge upp redan innan lunch och totalt var det bara 3 båtar som fick fisk. Vi som höll ut satt antingen under tak och drack vatten eller så ändrade vi kroppsfärg till en välkänd röd nyans. Micke tex. påstår att hans färgskiftning inte känns det minsta.

De enda som har något att rapportera i fiskeväg idag är Lasse och Thomas. Vid 11-snåret kom en trädrot av mangrove-typ flytande. Under roten simmade mängder av småfisk som sökte skydd. Fiskeguiden gav order att veva upp alla spön eftersom det simmade haj som jagade småfisken.

Lasses gråhaj på ca 3 kg

Båten stannade för att försöka "pimpla" hajarna. Det small direkt. Lasse kunde veva upp en gråhaj på ca 3 kg. Ganska snart därefter kunde Thomas veva upp en likadan gråhaj. Strax därefter försvann hajarna helt plötsligt.



Lasses "Sailfish" på ca 35 kg

Nu agnades det om igen för trolling efter större fisk. Senare vid lunchtid högg det rejält. Lasse fick en Sailfish på ca 35 kg (80 punds). Fisken släpptes tillbaka som vanligt efter sedvanlig fotografering

Vid 16-tiden när vi hade varit i land någon timme, så fick vi på restaurangen tvärs över avnjuta ännu en fantastisk maträtt på gårdagens "dorado". Gôtt värre.

söndag 15 februari 2009

En dag med värme och omtanke

Eftersom resultatet igår inte blev så bra, bestämde vi oss för att fiska "big game" idag igen. Idag var det dessutom första dagen som alla i gänget åkte ut samtidigt. Fyra "pangas" bemannade med Micke och Göte, Arne och axel, Jörgen och Ulf samt Lasse och Thomas vardera. Nu skulle det bli fiske av eftersom gårdagens "big game" hade varit väldigt lyckat. Uppskattningsvis hade ett tjugotal "sailfish" fångats då.
Vädret under dagen visade sig för första gången bli lite disigt stundtals men med stekande het sol när det klarnade upp.

"Loco por la Pesca" med sailfish på ca 30 kg

Arne lyckades som vanligt landa en "sailfish" igen senare på förmiddagen. I hamnen bland fiskarna går han numer under namnet "Loco por la Pesca" (Fiskegalning). Är någon förvånad? Under dagen hände inte så mycket mer när det gäller fisket. Däremot observerades ett antal delfiner samt en fågel som troligen hade blivit biten av korallormar. Det låg två ormar bredvid fågeln. Ett räddningsförsök påbörjades men det var tyvärr lönlöst.

För Ulf och Jörgen började dagen bra. Ett hundratal delfiner simmade runt båten. De kom närmre och närmre och de tittade upp över ytan för att se vad som var i båten. Plötsligt började de "plocka" agnen på alla spön som var ute. De var skickliga då det tydligen hade "sugit" köttet av fiskarna och lämnat krokarna kvar med fiskhuvud och skelett. Efter ett tag försvann delfinerna lika plötsligt som de kom.

Ulf med "Sailfish" på ca 10 kg

Äntligen lossnade det för Ulf och Jörgen. Vid 9-tiden fick de en varsin "Sailfish" samtidigt. Ett mindre kaos utbröt innan de lärde sig att byta sida med varandra när fiskarna korsade linorna. Ulf fick upp sin fisk först och fiskeguiden "bojo" fotograferade medan Jörgen försökte trötta ut sin fisk.
Jörgen med med sailfish på ca 12 kg

När Jörgen landade sin "Sailfish" så satt det en mexikansk sugfisk på sidan, en fripassagerare alltså. Frågan var om det här skulle kunna räknas som en "dubblé". Det kanske inte var så viktigt när allt kom omkring då sugfisken bara väger ca 1 hekto. Hur som helst var det roligt att få upp en sådan unik art också.
Sugfisk som sugit fast på handen

Senare under dagen, vid 12 tiden, då fisket bedrevs med levande bete "small" det till igen. "Bojo" skrek till "durado". Jörgen började kampen med fisken som visade lite kämpaglöd, den drog ut lina ordentligt minst 5 gånger. Efter ett tag visade "bojo" tydligt att Jörgen skulle ta det lungnt. Vi insåg ganska snart varför? Det visade sig att det fanns minst två "durados" till i vattnet alldeles intill Jörgens fisk. "Bojo" började nu att kasta med levande bete för att försöka få de andra fiskarna att hugga. Tyvärr lyckades inte det, så till slut kunde Jörgen landa sin "dorado" på ca 3kg. Resturangen tvärs över tar hand om fisken och förbereder en ny härlig middag till oss alla i morgon.
Jörgen med sin "dorado" på ca 3 kg

En "dorado" (guldmakrill), eller "mahi mahi" som den också kallas, ändrar färg bara någon minut efter att den kommit upp i båten. Efter ytterligare några minuter hade den fått tillbaka sin vackra färg.
Jörgens "dorado" ändrade färg 2 gånger

För övriga hade det inte hänt något under dagen som kunde rapporteras.
Av de totalt ca 25-30 båtar som gick ut på morgonen, var det endast fyra som fick upp fisk.


Till alla våra kära, sänder vi idag en "alla hjärtans dag"-hälsning med denna bild.

En hälsning från Mexico

lördag 14 februari 2009

Oturs-fredag

Vi bestämde oss för att testa "in-shore"-fisket idag, dvs ett kustnära fiske med klenare utrustning. Anledningen var att vi på så sätt skulle kunna få lite andra arter och kanske även lite fler för att öka på självförtroendet hos några av oss. De båda båtarna, Arnes och Mickes samt Jörgens och Ulfs gjorde sällskap ut.



Soluppgång vid utresan

Utresan startade på sedvanligt sätt i totalt mörker vid halvsju-tiden, men nu skulle vi gå norrut efter kusten istället för rakt ut i havet. Ganska snart ljusnade det upp efter hand som vi sakte åkte uppöver. Efter att ha "trollat" längs med klipporna någon timme kom vi så småning om fram till en vik med en pir. Där skulle vi fånga ansjovis med kastnät för att senare användas som agn för de lite större bytena.



En vakande pelikan

Under tiden som ansjovisfisket pågick kunde vi kasta lite efter den fisk som jagade ansjovisen runt piren. Jörgen fick ganska snart det första hugget. Efter en lagom kamp kunde vi nu landa en helt ny art, en pelikan på dryga 4 kg som hade huggit efter draget. Det dröjde inte länge förrän även Arne och Ulf fick varsin pelikan. Vi hade därmed definitivt fått uppleva åtminstone en ny art.
Arne, Jörgen och Ulf kunde härmed tilldelas "Pelikan-ordern".
För att få tillhöra denna exklusiva skara krävs alltså en spö-fångad pelikan på minst 4 kg.

Under resten av dagen ägnade vi oss åt trolling, kast vid långa sandstränder, båtjakt efter ansjovisstim som fick vattnet att "koka" när de jagades av större "bonitos" (stor som en stor makrill). Resultatet blev dessvärre bara ett par "bonitos" som vi slängde tillbaks.

Som kompensation för dagens extremt dåliga resultat så ville våra fiskeguider visa oss en lokal resturang med mycket förmånliga priser. Vi åt under kvällen både "Mexikansk sushi", gratinerade langustrar och heta fisksoppor. Rena lyxmaten alltså. När notan kom höll vi på att ramla av stolarna. Mat och dryck för 8 personer kostade 1000 pesos (ca 580 kr). Det var ungefär en fjärdedel av vad det skulle ha kostat enligt menyn. Vi hade alltså med hjälp av våra fiskeguider erbjudits samma pris som de lokalt boende. En gest som vi naturligtvis uppskattade.

fredag 13 februari 2009

Torsdagens fiske

Idag kunde Ulf ge sig ut för första gången. Han och Jörgen delade båt. Som vanligt ger sig också Arne ut på sjön for att förbattra sitt rekord, idag tillsammans med Micke. Övriga stannade i land för att vila upp sig. Dagen visade sig bjuda på nytt värmerekord.

Mickes rekordfisk

Micke landade sin första "sailfish" pa ca 35 kg. Det ger honom en ökning av det personliga rekordet med 20 kg.

Arne med färggrann "sailfish"

Arne landade därefter ytterligare en "sailfish" pa ca 30 kg. Trots sin mindre vikt gav den en större kamp. Fisken var mycket grann i färgerna som ni kan se på bild. Dessutom tappade de en dorado under dagen.

Jörgen och Ulf hade ett hugg av en stor "sailfish" som sköt upp ur vattnet med kraft och snurrade sig lös. Samtidigt slets linan av på intilliggande spö. Den förväntade kampen var över innan den ens hade börjat. Resten av dagen var bara ett evigt väntande tills det var dags att åka tillbaks.

Klubbens nya fiskebåt

Vi har nu sett den nya klubb-båten som vi kommer att ta hem till Sverige snarast möjligt.

torsdag 12 februari 2009

Onsdagens fiske

Fisket började med att ett antal "bonitos" fångades för att användas som agn för större monster.När båtarna hade kommit ut på tillräcklig distans för "big game" fisket så dröjde det inte länge innan en delfin högg på betet. Det var ju inte planerat men delfinen gav den riktigt grova havsfiskerullen en rejäl match då den genast drog ut lina så det bara skrek i rullen. Efter några höga hopp med pik kunde delfinen ta sig loss på egen hand. Skönt med tanke på att sådana vill vi INTE ha på kroken.


Göte med sin "sailfish"

Vid 11-tiden fick göte ett hugg. En "sailfish" som enligt skepparen vägde ca 20 kg. Kampen varade inte så länge men den som känner Göte vet att han är mer än nöjd.


Thomas med sin "dorado"

Thomas kunde efter en mycket lång fight (dryga 30 min) borda den första "doradon" (guldmakrill) som enligt skepparen vägde ca 22 kg. Väl iland skars en bit av filén ut och lämnades till restaurangen mitt över. De lagade till en riktigt läcker måltid till oss alla, grillad "doradofile" med mexikanska tillbehör. Mums ...

Morgonkaffe

Idag stannade halva styrkan i land för att vila upp sig. Sjön kräver sin rätt för vanliga människor. Det är nog bara "den gamle" och havet som är riktigt goda vänner.


Micke visar hur "svenskt kaffe" görs

Micke ägnade en del av morgonen åt att lära servitören på restaurangen mitt emot hotellet hur svenskt kaffe skall tillagas. De verkar inte som om de känner till annat än amerikanskt kaffe och espresso här. Ett svenskt bidrag här ser vi som mycket viktigt för den inhemska kulturen.

Vi ser med tillförsikt fram emot när alternativet "svenskt kaffe" kommer upp på deras meny.

onsdag 11 februari 2009

Soluppgång vid utfärden
De tre båtarna kom in vid 14-tiden och dagens fiskelycka visade sig inte ha varit så bra.

Axel och Lasse hade var sin "sailfish" på kroken,
men de slet sig efter värdiga fighter (ca 20-30 minuter).

En "horrel" ca 6kg

Arne och Micke fick upp var sin "horrel" på ca 6kg som släpptes direkt tillbaks.
Arne fick även 5st andra känningar, men dessa fastnade inte på kroken ...(mexicanska "skarvar")

Dessutom har vi under dagen sett
havssköldpaddor, supergiftiga corallormar, stora valar, flygfisk m.m.

Axel lyckades också med sin vanliga bedrift...
Men "meskningen" kom för sent, då det skedde på vägen hem...

tisdag 10 februari 2009

Morgonpromenad!

Stranden, fiskarna och piren

Ulf tar sig en morgonpromenad efter det att båtarna har gått ut.
De lokala fiskarna kommer in i strömmande strid fram till ca 08:00
En frekvent besökare är "Pelikanen", de är som våra måsar hemma i sverige....

Strandens frekventa besökare!

Stranden är relativt bra, men det är starka vågor med kraftig underströmmar som slår in.
Vattnet är ca 25 grader varmt, många badade igår.
Vi skall försöka komma oss över till andra sidan viken under eftermiddagen, där skall finnas en fantastisk strand, återkommer med rapport därifrån senare.

//U

Dagens fisketur!

Morgonen startade 06:00 lokal tid.

Alla förberedde sig för dagens fiske,
Ulf kommer inte med ut idag då han fortfarande känner av feber.

Tre "pangas" går ut, Micke & Arne, Haren & Lasse, Göte Axel & Jörgen.

Vi får se vilken av båtarna som kommer in med störst fisk.
De beräknas komma in vid 14:00 tiden.......
Arnes sailfish, 40-45 kg
Otroligt, Arne satte ribban direkt.
Han landade en sailfish på 40 - 45 Kg.

Arne och Micke hade tidigt under förmiddagen fått varsin tonfisk på c:a 3 kg. Under lång tid hände inget speciellt men vid 11-tiden högg det rejält för Arne. Normalt skall den här typen av fiskar släppas tillbaks, men tyvärr hade fisken skadat sig så illa under kampen att den inte skulle kunna klara sig.
Resten av gänget är nu taggade till max. Rekordet måste ju utmanas.

måndag 9 februari 2009

Gulfenad tonfisk

Grov stillahavsmört


Förutom allt "smått" hade de även fått upp två st hyfsat stora gulfenade tonfiskar tidigt under morgonen.



Senare under dagen visade det sig att Ulf nog har åkt på en dunderförkylning. Vi har varit till en mexikansk läkare och han har fått pencillin for 10 dagar. Ingen tequila för hans del alltså.

Första dagen

Stranden full av båtar och pelikaner


Idag på morgonen åkte Micke och Arne ut med en pangas (liten båt) för att prova lyckan. Vi andra valde att reka lite, lära känna byn och förhandla lite om priser.
Jörgen och Ulf träffade en kanadensare nere på stranden vid båtarna som gav dem lite tips. Han introducerade dem också för några lokala fiskare som visade nattens och morgonens fångster, en otrolig mängd "red snappers", bonitas, kräftdjur, plattfiskar mm.
Storlekarna var inte något att skryta om. En del av fiskarna skulle heller inte ha varit tillåtna att ta upp hemma. Marknaden var nu i full gång på stranden med alla som ville köpa fisken direkt från båtarna.

Framme i Zihuatanejo

Mexikanska gulfen, 10 000 m

Vi kom igår vid 18-tiden lokal tid och tiden här är 7 timmar efter Sverige. Totalt blev vår resa c:a 9 timmar försenad men vi har verkligen haft kul under tiden så det känns inte som vi har förlorat något.




söndag 8 februari 2009

Fortsatta förseningar


Nu befinner sig gänget i Mexico City och eftersom Delta Airlines bokningssystem inte kommunicerar med de mexikanska flygbolagen var ombokningarna inte som man trodde. Just nu ser det ut som att en grupp anländer till Zihuatanejo 1635LT (2335 sv tid) och den andra 1700LT (0000 sv tid).

Tillbaka på flygplatsen i Atlanta

Fick nyss sms från J.L att cluben är tillbaka på flygplatsen i Atlanta. Flyget till Mexico City går 0919LT (1519 sv tid).

Sover just nu på Sheraton, Atlanta


Här kommer en lägesrapport från clubens backup på hemmaplan, sammanställd av djuphavsfiskarnas sms under natten:

Planet lämnade Arlanda 1930 igår kväll och anlände Atlanta c a 0445. Grabbarna tillbringade ytterligare ett par timmar på flygplatsen med omständliga ombokningsprocedurer för att därefter bege sig till hotellet för 4 h sömn. De kommer under dagen att åka i samma plan till Mexico City för att där delas upp i två plan. Det första anländer Zihuatanejo 1400LT (2100 sv tid) och det andra 1700LT (0000 sv tid).

På flygplatsen väntar förbeställda VIP-vans eller Suburbans, förmodligen välbehövligt efter den långa resan.

Återkommer om jag får några fler intressanta sms.

lördag 7 februari 2009

Friktioner redan i starten


Kl 1800 idag lyfte flyget mot Atlanta, c a 5,5 h försenat. Planet behövde repareras med en reservdel som först skulle flygas in från England. Förseningen innebär att det blir en hotellövernattning i Atlanta innan det bär vidare till Mexico City, å andra sidan så slipper vi (troligen) övernattningen i Mexico City. Enligt planerna ska vi vara framme i Zihuatanejo 8/2 kl 0900 LT (1600 sv tid).

Rösta på din favorit

Vem vinner i Mexiko?
Clubens årliga tävling handlar om vem som drar upp största fisken. Det innebär att tävlingen kan avgöras i sista sekunden vilket den också gjort några år. I sidomenyn kan du rösta på den djuphavsfiskare du tror vinner i år. Omröstningen avslutas när det återstår ett dygn av fisket. Årets clubmästare presenteras på bloggen senast 19/2.

fredag 6 februari 2009

Då är vi äntligen uppe med bloggen. Så här kvällen före är det fullt upp med packande och andra förberedelser. Nu ser vi med spänning fram emot resan och hur vi skall få tekniken med bloggandet att fungera nere i Mexico.

/J

Följ grabbarna i Mexiko direkt, 7-20/2

Här kommer det att bloggas, i den utsträckning tekniken medger, under fisket i Zihuatanejo, Mexiko.