söndag 15 februari 2009

En dag med värme och omtanke

Eftersom resultatet igår inte blev så bra, bestämde vi oss för att fiska "big game" idag igen. Idag var det dessutom första dagen som alla i gänget åkte ut samtidigt. Fyra "pangas" bemannade med Micke och Göte, Arne och axel, Jörgen och Ulf samt Lasse och Thomas vardera. Nu skulle det bli fiske av eftersom gårdagens "big game" hade varit väldigt lyckat. Uppskattningsvis hade ett tjugotal "sailfish" fångats då.
Vädret under dagen visade sig för första gången bli lite disigt stundtals men med stekande het sol när det klarnade upp.

"Loco por la Pesca" med sailfish på ca 30 kg

Arne lyckades som vanligt landa en "sailfish" igen senare på förmiddagen. I hamnen bland fiskarna går han numer under namnet "Loco por la Pesca" (Fiskegalning). Är någon förvånad? Under dagen hände inte så mycket mer när det gäller fisket. Däremot observerades ett antal delfiner samt en fågel som troligen hade blivit biten av korallormar. Det låg två ormar bredvid fågeln. Ett räddningsförsök påbörjades men det var tyvärr lönlöst.

För Ulf och Jörgen började dagen bra. Ett hundratal delfiner simmade runt båten. De kom närmre och närmre och de tittade upp över ytan för att se vad som var i båten. Plötsligt började de "plocka" agnen på alla spön som var ute. De var skickliga då det tydligen hade "sugit" köttet av fiskarna och lämnat krokarna kvar med fiskhuvud och skelett. Efter ett tag försvann delfinerna lika plötsligt som de kom.

Ulf med "Sailfish" på ca 10 kg

Äntligen lossnade det för Ulf och Jörgen. Vid 9-tiden fick de en varsin "Sailfish" samtidigt. Ett mindre kaos utbröt innan de lärde sig att byta sida med varandra när fiskarna korsade linorna. Ulf fick upp sin fisk först och fiskeguiden "bojo" fotograferade medan Jörgen försökte trötta ut sin fisk.
Jörgen med med sailfish på ca 12 kg

När Jörgen landade sin "Sailfish" så satt det en mexikansk sugfisk på sidan, en fripassagerare alltså. Frågan var om det här skulle kunna räknas som en "dubblé". Det kanske inte var så viktigt när allt kom omkring då sugfisken bara väger ca 1 hekto. Hur som helst var det roligt att få upp en sådan unik art också.
Sugfisk som sugit fast på handen

Senare under dagen, vid 12 tiden, då fisket bedrevs med levande bete "small" det till igen. "Bojo" skrek till "durado". Jörgen började kampen med fisken som visade lite kämpaglöd, den drog ut lina ordentligt minst 5 gånger. Efter ett tag visade "bojo" tydligt att Jörgen skulle ta det lungnt. Vi insåg ganska snart varför? Det visade sig att det fanns minst två "durados" till i vattnet alldeles intill Jörgens fisk. "Bojo" började nu att kasta med levande bete för att försöka få de andra fiskarna att hugga. Tyvärr lyckades inte det, så till slut kunde Jörgen landa sin "dorado" på ca 3kg. Resturangen tvärs över tar hand om fisken och förbereder en ny härlig middag till oss alla i morgon.
Jörgen med sin "dorado" på ca 3 kg

En "dorado" (guldmakrill), eller "mahi mahi" som den också kallas, ändrar färg bara någon minut efter att den kommit upp i båten. Efter ytterligare några minuter hade den fått tillbaka sin vackra färg.
Jörgens "dorado" ändrade färg 2 gånger

För övriga hade det inte hänt något under dagen som kunde rapporteras.
Av de totalt ca 25-30 båtar som gick ut på morgonen, var det endast fyra som fick upp fisk.


Till alla våra kära, sänder vi idag en "alla hjärtans dag"-hälsning med denna bild.

En hälsning från Mexico

3 kommentarer:

  1. Verkar som ARNE is THE SEA KING, fortfarande gäller!
    Arnulv

    SvaraRadera
  2. HEJA pappa!!!! Vinn nu! Kramar amanda

    SvaraRadera
  3. Jag (Jörgen) har idag ändrat "Loco de La Pesca" till "Loco por la Pesca" som enligt uppgift bör vara mer korrekt återgivet.
    Jag passade även på att lägga in bokstaven å där dena saknades.

    /J

    SvaraRadera