onsdag 18 februari 2009

Slutspurten

Hela gänget har varit ute idag. Thomas, Göte, Lasse och Axel var ute med den stora off-shore båten. Micke, Arne, Jörgen och Ulf fiskade in-shore med "pangas".Det är verkligen tur att vi är här i februari. Solen är stekande het under dagen och värmen motsvarar en het julidag på Cypern. Åtminstone känns det så ute på havet.

Ganska lugn sjö har det varit i stort sett hela dagen. Vi har återigen sett valar, delfiner och hoppande "bonitos". På off-shore-båten såg de dessutom tre "sailfish" som simmade med fenorna som segel i ytan när de utmanade varandra.

Jörgen och Ulf har sett ett 25-tal hopp av "manta-raja", dvs manta-rockor av mindre storlek. De har haft några hugg och även tappat en "needle-fish" som såg hyfsat stor ut. Den ser ut som en svensk "näbbgädda" men väger betydligt mer, upp emot 10 kg är inte ovanligt. Ingen fisk ville däremot följa med upp i båten.

Thomas "sailfish" på ca 25 kg

På off-shore-båten kunde Thomas landa en "Sailfish" efter en hyfsad kamp på ca 10 minuter. Återsättningen av fisken tycktes gå bra till en början men det visade sig senare att fisken inte klarade sig. Fisken bärgades på nytt för att tas om hand. Någon filé tog grabbarna dessvärre inte med sig.

Mickes "Horrel" på ca 8 kg

Micke fick ett rejält hugg vid 11-tiden. En "Horrel" på ca 8 kg gav Micke en match som överraskade. Tydligen är fisken inte så smaklig enligt en av fiskeguiderna. Så fisken släpptes tillbaks efter fotografering.

Arnes "horrel" på ca 11 kg

Arne väntade till 12-tiden innan han slog till. En "Horrel" på ca 11 kg och kunde därmed ta båtrekordet från Micke. Även denna släpptes tillbaks efter fotografering.

Arne "laddar om" inför morgondagen

Nu verkar det som om Arne börjar bli trött efter allt fiske, eller kan det vara så att han "laddar om" inför morgondagen slutspurt. Vi får se vad han får i morgon tillsammans med Micke som är den enda som nu har chansen att utmana Arnes rekordfisk. Resten av gänget har nu fiskat färdigt och förbereder sig för hemresan.

"Blue marlin" på ca 75 kg

För två veckor sedan kunde någon här i byn få upp en "Blue-marlin", det storvilt som alla "djuphavsfiskare" suktar efter. Idag hade någon fått ytterligare en så vi åtminstone kunde få se en sådan i verkligheten.

3 kommentarer:

  1. Hej på er alla vad duktiga ni är att skriva om era upplevelser det är så kul att få läsa om allt ni gör ja nästan ialla fall Arne är en gammal man o jakten på att vara bäst är jobbigt dessutom all mat o säkert oxå dryck så till slut måste även han vila men vi håller tummarna så Arne håll ut Hälsn ingrid

    SvaraRadera
  2. Ja vad ska man säga. Jag håller med syrran Ingrid. Håll ut Arne. Vi håller tummarna!!!
    Barbro

    SvaraRadera
  3. Väntar med spänning på besked, vad dricker ni som "upptagare" till nubbesalladen!
    ARNULV

    SvaraRadera