måndag 16 februari 2009

Mexikansk hetta

Redan på väg ut ur hamnen mötte vi några valar. De dök ganska snart för att få vara i fred. Bara några hundra meter senare hoppade två stingrockor drygt 1 meter upp i luften och landade med ett rejält magplask. Tydligen gör de så för att slå bort parasiter. Det dröjde heller inte länge förrän vi även hade delfiner parallellt med båtarna. Naturen och djurlivet här ger stundtals en helt fantastisk upplevelse.

Morgonen var till en början förvånansvärt sval, nästan så vi frös lite. Senare under eftermiddagen skulle det visa sig att solen skulle bränna starkare än någonsin. Många av båtarna tvingades ge upp redan innan lunch och totalt var det bara 3 båtar som fick fisk. Vi som höll ut satt antingen under tak och drack vatten eller så ändrade vi kroppsfärg till en välkänd röd nyans. Micke tex. påstår att hans färgskiftning inte känns det minsta.

De enda som har något att rapportera i fiskeväg idag är Lasse och Thomas. Vid 11-snåret kom en trädrot av mangrove-typ flytande. Under roten simmade mängder av småfisk som sökte skydd. Fiskeguiden gav order att veva upp alla spön eftersom det simmade haj som jagade småfisken.

Lasses gråhaj på ca 3 kg

Båten stannade för att försöka "pimpla" hajarna. Det small direkt. Lasse kunde veva upp en gråhaj på ca 3 kg. Ganska snart därefter kunde Thomas veva upp en likadan gråhaj. Strax därefter försvann hajarna helt plötsligt.



Lasses "Sailfish" på ca 35 kg

Nu agnades det om igen för trolling efter större fisk. Senare vid lunchtid högg det rejält. Lasse fick en Sailfish på ca 35 kg (80 punds). Fisken släpptes tillbaka som vanligt efter sedvanlig fotografering

Vid 16-tiden när vi hade varit i land någon timme, så fick vi på restaurangen tvärs över avnjuta ännu en fantastisk maträtt på gårdagens "dorado". Gôtt värre.

4 kommentarer:

  1. AjAjAj vad gör "Loca De La Pesca" vistas väl inte på land får jag hoppas. Men gratulerar till dom 35 kg Lasse, Det är inte många dagar kvar nu så kämpa på Arne så du kan stå för THE BIG SEA KING. Här äts älgkött o 5gr kallt

    SvaraRadera
  2. Hejja Arne du är bäst vi älskar dej kramar från Lit

    SvaraRadera
  3. fick frågan från 18-taggaren; vilken upptagare tog Arne efter de två fiskarna? Svara den som vet. Själv har jag haft förmånen att ta en nedläggare/Arnes special = Bäver/culvert, både i Polen & Africa efter fullgjort förvärv, hoppas att Ni där över får uppleva något liknaande!
    Hälsningar ARNULV

    SvaraRadera
  4. Jaklar vilken maktig haj du fick pa kroken pappa!
    /Niclas

    SvaraRadera