lördag 14 februari 2009

Oturs-fredag

Vi bestämde oss för att testa "in-shore"-fisket idag, dvs ett kustnära fiske med klenare utrustning. Anledningen var att vi på så sätt skulle kunna få lite andra arter och kanske även lite fler för att öka på självförtroendet hos några av oss. De båda båtarna, Arnes och Mickes samt Jörgens och Ulfs gjorde sällskap ut.



Soluppgång vid utresan

Utresan startade på sedvanligt sätt i totalt mörker vid halvsju-tiden, men nu skulle vi gå norrut efter kusten istället för rakt ut i havet. Ganska snart ljusnade det upp efter hand som vi sakte åkte uppöver. Efter att ha "trollat" längs med klipporna någon timme kom vi så småning om fram till en vik med en pir. Där skulle vi fånga ansjovis med kastnät för att senare användas som agn för de lite större bytena.



En vakande pelikan

Under tiden som ansjovisfisket pågick kunde vi kasta lite efter den fisk som jagade ansjovisen runt piren. Jörgen fick ganska snart det första hugget. Efter en lagom kamp kunde vi nu landa en helt ny art, en pelikan på dryga 4 kg som hade huggit efter draget. Det dröjde inte länge förrän även Arne och Ulf fick varsin pelikan. Vi hade därmed definitivt fått uppleva åtminstone en ny art.
Arne, Jörgen och Ulf kunde härmed tilldelas "Pelikan-ordern".
För att få tillhöra denna exklusiva skara krävs alltså en spö-fångad pelikan på minst 4 kg.

Under resten av dagen ägnade vi oss åt trolling, kast vid långa sandstränder, båtjakt efter ansjovisstim som fick vattnet att "koka" när de jagades av större "bonitos" (stor som en stor makrill). Resultatet blev dessvärre bara ett par "bonitos" som vi slängde tillbaks.

Som kompensation för dagens extremt dåliga resultat så ville våra fiskeguider visa oss en lokal resturang med mycket förmånliga priser. Vi åt under kvällen både "Mexikansk sushi", gratinerade langustrar och heta fisksoppor. Rena lyxmaten alltså. När notan kom höll vi på att ramla av stolarna. Mat och dryck för 8 personer kostade 1000 pesos (ca 580 kr). Det var ungefär en fjärdedel av vad det skulle ha kostat enligt menyn. Vi hade alltså med hjälp av våra fiskeguider erbjudits samma pris som de lokalt boende. En gest som vi naturligtvis uppskattade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar