tisdag 9 augusti 2011

Snabbdrift över skallarna

Idag var det som befarat riktigt blåsigt på sjön. Vindarna växlade mellan 10-15 m/s och Vidar påstod att det blåste 20 m/s i byarna. Ljudet från linorna som viner i vinden var nästan det enda vi kunde höra. Vi fick nästan skrika till varandra för att kunna överrösta vinden.
Fisket har varit lite besvärligt då båtarna drev upp emot 2 knop över skallarna och det var svårt att hålla betena på botten (skallar = grund på norsk).
Några torskar på 3-4 kg landades dock och ett par rejäla hugg har vi haft (hälleflundra?). Bitmärkena i jiggarna talade sitt tydliga språk. Nu vet vi var de finns ...


Det blev en kort fiskedag idag. Arne väckte oss kl 0500 och tvingade sedan kvar Micke ute på sjön till 15-tiden. Vi andra gav upp lite tidigare.



Fina naturupplevelser trots ovädret.



Både Micke och Åke fick ju några fina torskar. Åke donerade sina till dagens kock, Kenneth som med dessa torskar som bas tillagade en fantastisk kreation, dubbelpanerad torsk 'a la Vaeröy.

Jörgen och Åke drog senare på kvällen igång ett krabbfiske (med Biltemas hummertina) vid bryggan. Efter några timmar kunde Jörgen hämta upp ett par fina gosedjur. Planen är nu att försöka fånga tillräckligt många för en fin krabbfest mot slutet av veckan.



Jörgen med en krabbtaska och två tångkrabbor.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar