måndag 15 augusti 2011

Den lilla ön långt ute i havet

Igår söndag rådde stiltje. Otroligt vackert väder med strålande sol och svaga vindar. Fisken hade vilodag. Under våra 12 timmar till sjöss hade vi en huggperiod på c a 1,5h, förövrigt var det stendött. Under huggperioden tog vi ett antal medelstora torskar.

Fisken har tagit en vilodag

En orsak till det svaga resultatet var att vi riktade fisket mot hälleflundra. Vi låg alltså och bottenmetade på släta bottnar vilket vanligtvis endast kan ge hälleflundra. Då får man stå ut med små fångster - om man inte lyckas locka hälleflundrorna.

Kveitekungen Arne slog dock till och landade sitt livs andra hälleflundra som tyvärr var under minimimåttet.

Under kvällen hade vi fest på de krabbor Jörgen och Åke fångat under veckan. De kokades under lördagkvällen och var lagom saftiga när vi högg in på dem igår kväll. Fantastiskt gott.

Idag måndag har vi egentligen inte haft några förväntningar på stor fisk. De flesta av oss åkte ut ändå några timmar mest för att uppleva den storslagna naturen en sista gång. Åke stannade på campen och kopplade av.
Det var ganska krabb sjö idag och det blåste vindar på 6-7 m/s men vi hade strålande sol.

Arne och Micke fiskade torsk på sydsidan av ön och fick några kilo. Jörgen och Kenneth letade rödspätta på de fina sandbottnarna inne i vikarna men utan annat resultat än att Jörgen lyckades med konststycket att få upp en stor krabbtaska på den sej han hade agnat med.

Kenneth agnar för rödspätta

Eftermiddagen ägnade vi oss åt att städa och packa inför resan hem. Det har varit en fantastisk plats och ett bra boende. Vidar på Sjybrygga fiskecamp som vi bodde hos har varit en bra värd och vi ser fram emot att besöka honom och Vaeröy igen.

Den lilla ön i norska havet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar