tisdag 1 september 2009

Stormbyar och surströmmingsburkar


Vädrets makter fortsätter att gäcka oss. Vindar på upp till 16 m/s och vågor som gör att det är svårt att hålla sig kvar i båten gör att det fortfarande är svårt att nå ut till de platser där fisken lär finnas. Vi har vid det här laget sökt av fjordarna samt alla småöar i närheten. Fisken vill helt enkelt inte nappa just nu.

Morgondagens väder ser ut att ge en möjlighet mellan 8-10 på förmiddagen.


Förutom flundran som var dagens höjdpunkt så gjorde vi ett strandhugg och tog oss lite kaffe. Sandstränderna som finns lite här och var på öarna är som tagna från tropiska miljöer. Fantastiskt vackra vyer där "sanden" egentligen består av finfördelade snäckskal.




När nu fisket inte är så lustfyllt, så passade vi på att hålla den traditionsenliga surströmmingsskivan. Rödlök, mandelpotatis samt surströmming i både originalversion och filead.


Riktigt gott.


Dessutom var det premiär för Linus som faktiskt provsmakade en klämma.


Skål på Er !

1 kommentar:

  1. Blir lite avundsjuk på att ni får äta surströmming! Enligt välunderättade källor i Bondsta så är det bara Åke som kan äta på riktigt vis. Hoppas att vädret blir bättre (och att P3 Bara får näst största firre så att man får en lugn stund efter hemkomsten):)
    Hälsningar Bråten

    SvaraRadera