söndag 6 september 2009

Sammanfattning av fisket i Lofoten 29/8-4/9




Vi kan direkt konstatera att fisket blev ett fiasko. Vädret gjorde att det inte gick att gå ut till de rätta platserna och lågtrycket gjorde att naturen låg i dvala. Förutom att fisken inte ville nappa såg vi inte till särskilt mycket annat vilt i naturen. Sista dagen sprack det upp på himlen och helt plötsligt var fåglarna tillbaka, tumlarna ute och lekte med våra båtar och fisken på hugget. Det är inte bara vi människor som blir låga av lågtryck.


Veckan innehöll dock massor av höjdpunkter. Inte minst det faktum att Anders lyckades ta en hälleflundra. Det är första gången någon i vårt sällskap får en sådan så det var naturligtvis stort. Vädret i sig är rätt häftigt. Även om det är jobbigt att vara på havet när det blåser så är det samtidigt en mäktig upplevelse. Det bästa av allt var nog ändå ressällskapet. Nio personer med en åldersspridning på 18-72 år som lever tillsammans under en vecka och har det mycket trevligt. Bara det är värt hela resan.


Vi kommer igen! Tillbaka till Lofoten är vi troligen inom ett år men då flyger vi. Bussresandet har sina fördelar genom att det är lätt att ta med mycket bagage och fisk. Nu har vi lärt känna området såpass bra att vi själva kan arrangera en bättre resa till lika bra pris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar