tisdag 22 september 2015

Portugal - sista dagen


Igår kväll utsågs Micke till årets segrare. Pokalen lämnades över av förrförra årets segrare eftersom Micke också vann ifjol.
Nu är vi på väg hem. Vi sitter på hotellet efter en halvdag vid poolen. Strax är det dags för lunch och därefter väntar transfer till flyget. Om allt flyter på är vi i Karlstad vid fyratiden inatt.
På väg till lunchen fick vi sällskap:


måndag 21 september 2015

Portugal - dag 6

Nytt hajfiske men inte lika lyckosamt idag. En haj landades på 13-14kg. Vi tror att det var Kenneth som fick den på Thomas spö efter ett enormt trassel med ytterligare två spön inblandade. Skeppare Jacko lämnade spöt till Kenneth eftersom han var den ende som tidigare inte fått haj.
Det ser ut som att Micke vinner årets fiske. Han leder fortfarande på sin 20kg blåhaj men vi är ännu inte hemma...
Även om bilderna kanske inte alltid är så vackra har alla hajar återutsatts i gott skick.

söndag 20 september 2015

Portugal - dag 5

Idag har vi kolhydratladdat för det intensiva hajfiske som väntar imorgon. En heldag på Praia Dona Ana har givit oss nya krafter.

lördag 19 september 2015

Portugal - dag 4


Gårdagen avslutades med ytterligare några hajar. Micke återtog ledningen med en blåhaj på 20kg.
Idag har vi varit vid "Världens ände" som är europas västligaste punkt. Vi har upplevt fantastiska vyer och ätit mycket och god mat. 
Imorgon väntar ytterligare en mellandag innan vi avslutar fisket på måndag.

torsdag 17 september 2015

Portugal - dag 2

Efter 8 timmar till havs klev vi tomhänta iland. Vi hade fantastiskt väder med nästan ingen vind och strålande sol. Under dagen var vi, till och från, i sällskap med mängder av delfiner. En och annan blåhaj var också uppe och visade ryggfenorna för oss.

Marlin visade sig tyvärr inte och krokarna förblev orörda.

Imorgon fiskar vi haj på ett rev i närheten av Lagos.

onsdag 16 september 2015

Portugal - dag 1

Vi anlände Lagos i god ordning igår kväll. Under dagen har vi rekat hamnen och båten inför morgondagens fiske. Ett par medlemmar värmde också upp med lite spöviftning.Idag är det regn och blåst men det verkar bli hyfsade förutsättningar för fiske imorgon.

Vi bor i en stooor lägenhet med balkonger och terasser åt alla håll. Utanför dörren ligger poolen. 

lördag 12 september 2015

Då var det dags igen! Portugal 15-22/9

Årets fiskeresa går till Lagos, Portugal. Tre dagars fiske är inbokade. På torsdag trollar vi marlin, på fredag fiskar vi haj och på måndag är det dags för marlin igen. Chansen på marlin är troligen inte särskilt stor men vem vet...

Det är ändå lovande att det genomförs ett "Big game fishing tournament" under helgen 19-20/9. Tyvärr får inte världens bästa djuphavsfiskeclub delta p g a tidigt uppbokade båtar. Förmodligen är portugiserna oroliga för konkurrens. Vi får nöja oss med att stå på bryggan och berätta för dem hur man fiskar blue marlin. Två av våra medlemmar vet hur man gör.


Följ oss på bloggen under veckan!