torsdag 20 maj 2010

Spanien 2010

Med vissa förväntningar begav sig sju medlemmar och fem hangarounds söderut till Costa Blanca för att fånga Bullrays till havs och kanske en del andra, mer kustnära, fångster. Fisket kan man utan tvekan beteckna som fiasko. En skeppare med tveksam kompetens gjorde att de flesta av oss inte gavs en chans att ens testa på Bullray. Den först fiskande gruppen fick i alla fall några timmars fiske vilket gav GM segern med en "blek abborre" på 0,5kg (några hävdade vilt att den bara vägde 0,35kg). Den andra gruppen satt fast 3,5h i en odlingskasse istället för att fiska - mer om det nedan.
Kustfisket blev också resultatlöst, troligen mest beroende på låg uthållighet och dålig koncentration. Spanjorerna som fiskade bredvid oss fick faktiskt en del fisk.
Utöver fisket var det en mycket aktiv resa. De flesta dagarna hade vi sol och värme. Nöjeslivet i Torrevieja innehöll mycket mer än vad undertecknad någonsin kunde drömma om, trots att jag besökt platsen ett 10-tal gånger de senaste åren. Flera clubmedlemmar och hangarounds vände på varje sten i staden och få var de nöjesställen som undkom besök.

JA visar hur man svingar 4,5m spö med 100g sänke.


JA och GM, fortfarande koncentrerade.


"-Va fan ä dätta för dretsjö som inte har nön fesk!"


Hyfsade båtar fanns det i alla fall i sjön

Så går det när man köper spöt av gatuförsäljare.


Bröderna brothers på väg ut. Undrar hur det känns att drilla Bullray???


Ner med ankaret, upp med ankarlinan, i med växeln, ankarlinan i propellern. Därefter fortsatte skepparen att bevisa sin kompetens genom att dessutom lägga i växeln och gasa exakt när propellern passerade en förankringslina till odlingskassen.


Oberörd av att vi satt fast i odlingskassen fortsatte JA med det han brukar göra till sjöss.


Efter c a 3,5h apati kom undsättningen i form av fiskodlare som hela tiden observerat vår belägenhet.


Kevin förbereder diverse linor för kapning.


"- We have a suggestion, we have divers onboard! Synd att ni inte kom på det för c a 3h sedan. Kevins förhandlingssituation var inte optimal men 10 minuter senare var vi loss och båten manöverduglig.


Förhandling om priset.


Euros byter ägare och vi övriga ombord längtar efter pasta och öl på Moby Dick.

Vår spännande berättelse fortsätter här inom kort. Inväntar ytterligare foton från övriga deltagare i resan.