måndag 12 april 2010

Rekresan 30/3 - 6/4

Clubens rekresa genomfördes under påskhelgen. Både stränder och havsband provfiskades med förväntat resultat - inte ett liv i Medelhavet. Vi får hoppas att fisken går till i mitten av maj istället.
Vi gick ut med högt tempo och klarade av chartertur med Kevin Richardson ena dagen och beblandade oss med ortsbefolkningen på klippstranden andra dagen. Fisket från klippstranden startade på morgonen med att AS och LJ betade på några bottentackel. Själv gjorde jag annat under morgontimmarna och lagom till att jag anslöt till stranden upptäckte AS och LJ att de blivit törstiga. Snabbt organiserades en vätskepatrull som inte behövde gå många meter för att hitta en kyldisk full med cerveza. I takt med att törsten släcktes avtog koncentrationen på fisket. Nåja, det hade säkert inte nappat ändå...


Full fart på klippstranden!
De första dagarna ägnades också åt en del turistande i det vackra vädret.

Plötsligt blev AS sjuk!!!
(KH blev också lite sjuk men LJ förblev frisk som en nötkärna)
Den plötsligt uppkomna "spanska sjukan" berodde kanske på skaldjursorgien som genomfördes dagen innan. Det förekom en laddning mysko ostron på bordet under kvällen.
Nu var goda råd dyra. Kanske lösningen fanns i Cartagena? Efter att ha tömt "kistan" på innehåll tog vi bilen 5 mil söderut för att kolla om hjälp fanns att få.

Kanske marinen kan hjälpa oss?
Nej, det fanns inga skeppsläkare ombord så vi blev istället tvungna att improvisera. Påskdag och allting... Hmm, vi hade ju hört talas om att en del ockult verksamhet förekommer i Spanien under påskhelgen, hmm... Exorcism, hmm...

Och plötsligt fanns de bara där, en hel bataljon djävulsutdrivare - bara för oss!!!

Inte blev vi friska för det så det fanns nog inte särskilt mycket trolldom i de dräkterna. Istället fick de värmländska vårdcentralerna besök vid hemkomst.
Rekresan gav en del bra kontakter, ingen fisk och var mycket rolig de tre, fyra första dagarna. Nu gäller det att ladda ordentligt den närmaste månaden för att klara av det skarpa genomförandet.